EducaSocialTeca vol ser un recull del nostre camí i evolució, un lloc per plasmar els nostres interessos i motivacions, des d'on generar debats i compartir recursos, una "despensa" amb recursos i una petita biblioteca, un lloc d'intercanvi i participació, una bitàcora del nostre creixement i procés de formació.

TRADUCTOR

divendres, 28 de maig del 2010

...pero la hojita verde es un flagelo.

Avui us mostrem els resultats d'un treball de camp que ha fet l'Indal, un amic extraterrestre amb vocació antropològica que ens creu una espècie interessant d'estudiar.



Un altre exemple de la creativitat al servei del món de lo social.
Aquest curt animat és creació de Diego Rolle, animador argentí vinculat a la Cooperativa de trabajo Animadores de Rosario, ltda. El guió és de Silvia Inchaurraga.

Des d'aquí felicitem a aquella bona iniciativa que van tenir ara fa uns anys uns quants animadors de Rosario per engegar el projecte de crear una Escola d'Animació (Escuela para animadores) quan no hi havia res similar a la ciutat, malgrat els pocs medis amb què contaven (dos ordinadors per trenta alumnes). D'una bona cantera surten bons creadors. I recordo que hi havia molts amb inquietuds socials... (Vaig tenir la sort d'assistir al primer any que es va engegar el projecte)

Saludos transoceánicos!!!!

3 comentaris:

  1. Com anècdota volia subratllar l'aparició estel·lar de "Déu" a l'article 19 de la Constitución Nacional Argentina. No deixa de resultar curiós... Clar que a l'Argentina se n'enfoten bastant de que aquí mantinguem un Rei, cosa que els hi sona com de l'Edat Mitjana, per dir alguna cosa...

    ResponElimina
  2. Molt bon curt. He de dir que a l'Estat Espanyol aviat no només la hojita verde será un flagelo, sinó que también lo serà la hojita de tabac... en lloc d'educar, prohibir, és la pedagogia dels estats!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Àlex per aportar la teva visió. Estic d'acord en que el prohibicionisme no és la solució. Em sembla molt interessant del curt la part que el policia passa del "peix gran" que s'embutxaca tots els diners amb el super negoci de la venta, i passa també del "dealer" per anar directament al consumidor final!
    Respecte a això que dius del tabac, no sé si ho tinc malament entès, però no et prohibiran consumir, restringiran els llocs públics on fumar! Com a fumadora passiva que he sigut, la veritat que ho agrairé!

    ResponElimina