EducaSocialTeca vol ser un recull del nostre camí i evolució, un lloc per plasmar els nostres interessos i motivacions, des d'on generar debats i compartir recursos, una "despensa" amb recursos i una petita biblioteca, un lloc d'intercanvi i participació, una bitàcora del nostre creixement i procés de formació.

TRADUCTOR

dimarts, 18 de maig del 2010

La cacera del tresor: una activitat didàctica a través d'internet



Quan parlem de "cacera de tresors", parlem d'un tipus d'estructura d'activitat didàctica que es realitza per Internet. Es plantegen diferents preguntes al voltant d'un tema i es faciliten algunes pàgines web on buscar les respostes. Aquest tipus d'activitat fa que els nens dels centres estiguin molt més motivats a l'hora de realitzar la tasca en concret, ja que l'ús d'Internet els hi resulta en sí motivador. És un tipus d'activitat mitjançant el qual es poden ampliar coneixements del tema proposat i al mateix temps es treballen competències de recerca i selecció d'informació. Es treballa la competència "aprendre a aprendre", fent recerca i selecció d'informació.

La cacera de tresors, es basa en unes quantes preguntes, relacionades amb algun tema en concret, que els alumnes han d'anar contestant. Moltes vegades per trobar les respostes correctes, han de buscar informació, i és per això que a les mateixes activitats o preguntes, trobem unes pàgines web, per tal que els alumnes trobin informació i es vagin guiant, i d'aquesta manera, poder realitzar sense problemes les activitats que han sigut manades. Una bona cacera de tresors, al final de totes les preguntes, inclou una "super pregunta", on els alumnes han de ficar a prova els coneixements adquirits i d'aquesta manera, demostrar si han aprés alguna cosa o no. Es tracta de potenciar la capacitat reflexiva, defugint del "copiar i enganxar".



Les caceres de tresor, es poden trobar per Internet o fins i tot, es poden crear. L'ideal seria que els docents creessin les seves pròpies caceres del tresor, ja que saben del punt de partida dels seus alumnes així com el nivell i els objectius que volen treballar
. També resulta recomanable comprovar els links que s'ofereixen poc abans de portar a terme l'activitat, ja que la informació a Internet és fluctuant i moltes pàgines deixen d'estar disponibles.

Per a més informació podeu visitar aquesta pàgina on trobareu un power point explicatiu i diferents links a caceres del tresor de diferents autors i nivells educatius.

Per intentar fer una cacera de tresors, adjuntem una pàgina web on podreu practicar tot el que vulgueu i més: Generador de caceres del tresor

Aquest recurs és molt útil per als docents, ja que es plantegen diferents activitats didàctiques.
Com podem els educadors socials aprofitar aquest recurs? És un recurs d'utilitat per a l'educador social? Podem aplicar-lo a la nostra tasca educativa?
Us convidem a tots i totes a participar del debat i del desafiament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada