EducaSocialTeca vol ser un recull del nostre camí i evolució, un lloc per plasmar els nostres interessos i motivacions, des d'on generar debats i compartir recursos, una "despensa" amb recursos i una petita biblioteca, un lloc d'intercanvi i participació, una bitàcora del nostre creixement i procés de formació.

TRADUCTOR

divendres, 21 de maig del 2010

ARSU FESTA

Potser a molts de vosaltres us sona ARSU FESTA. Si és així és que potser els haureu trobat en alguna festa o esdeveniment apropant-vos la informació necessària per a un consum de substàncies o relació sexual responsable. ARSU (Associació Reus Som Útils) són "un grup d’ajuda mútua entre persones usuàries de drogues, afectades per la manca de suport social i altres conseqüències negatives derivades de les polítiques de drogues, formada actualment per persones que consumeixen o han consumit drogues i d’altres sensibilitzades amb el fenomen".
Entre d'altres iniciatives està ARSU FESTA, que té per objectiu ajudar a les persones a gestionar els riscos associats als plaers derivats de l’ús de substàncies i també de les relacions sexuals. També volen desenvolupar i potenciar coneixements saludables i actituds crítiques davant les conductes de risc.
Entenen la sexualitat com "una dimensió que estructura la vida del ésser humà i que inclou aspectes com l’afecte, el plaer, el respecte, la tolerància i la reciprocitat; i volen fomentar una manera de viure la sexualitat segura, responsable, sana i plaent, donant una informació objectiva i contrarestada tot divulgant missatges sobre la sexualitat amb una visió no homocentrista".


Així doncs ARSU FESTA es desplaça a tots aquells esdeveniments com festivals, festes, etc. on es pugui donar una concentració de consumidors potencials per afavorir l'ús responsable (és a dir, conscient) de les substàncies. No són prohibicionistes i tampoc fan apologia. Aquestes iniciatives i col·lectius que treballen partint de la realitat i amb un contacte amb la realitat (els mateixos consumidors o ex-consumidors) sovint són desvaloritzats des de òptiques i interessos múltiples. Des d'aquest bloc volem donar el nostre suport amb la difusió de la seva labor.

I aprofitem per fer difusió d'un vídeo informatiu d'una de les substàncies que més es consumeixen avui en dia en totes les esferes socials: la cocaïna




Direcció i Realització: Christophe Sion i Alba Sotorra
Coordinació: ARSU i ARSU FESTA
Idea original: Tre Borràs, Antoni Llort i Christophe Sion
I amb la col·laboració de moltes altres persones...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada