EducaSocialTeca vol ser un recull del nostre camí i evolució, un lloc per plasmar els nostres interessos i motivacions, des d'on generar debats i compartir recursos, una "despensa" amb recursos i una petita biblioteca, un lloc d'intercanvi i participació, una bitàcora del nostre creixement i procés de formació.

TRADUCTOR

dimarts, 20 d’abril del 2010

"Menú carcelario"

Esteve Giralt, al diari "La Vanguardia", ens oferia aquest matí un article amb el títol que encapçala aquesta entrada, i on s'explica que els interns del Centre Penitenciari de Tarragona han rebut als cuiners d'un dels establiments hostelers més refinats de la ciutat de Tarragona, el restaurant AQ d'aquesta ciutat, que els han ofert una demostració culinària.

El que crida l'atenció de l'article no és només el fet que els interns rebin la visita d'aquests mestres cuiners, que fins i tot estan interessats en fer un curs de cuina pels interns en un futur, sinó que s'estableix una relació entre la disminució de la conflictivitat entre els inters d'aquest centre i la millora de la dieta.
Cal dir que el menú de Tarragona millora, en qualitat i quantitat la mitjana penitenciària, ja que no dependen d'un servei de catèring per a l'el·laboració de les dietes, que a més són variades i s'adapten a les circumstàncies de cada intern (vegetarians, musulmans, dietes especials per malaltia...).
Pot ser no tot el pes de la manca de conflictivitat al centre el tingui la gastronomia, però sí que pot ser un factor determinant, ja que en molts centres ha estat motiu de molts motins.

Cel·lebrem que hi hagi tantes iniciatives bones i tantes ganes d'acostar-se a un col·lectiu que, sovint, es troba en l'oblit de la societat.

4 comentaris:

  1. hummm !!
    felicitats noe ! l'entrada és molt bona !
    tens raó amb el que dius, tothom quan mengem bé estem de molt més bon humor !

    ResponElimina
  2. ...està molt bé guapa!!! a veure si puc ficar alguna coseta interessant aquests dies jejej!!!encara que no se molt bé com va...:)!!
    petonets!!

    Pd. POT QUEDAR UN BLOC MOLT CURRAT EEEHH!!

    ResponElimina
  3. Hola noies!! quin blog més xulo que teniu...i currat. Enhorabona per la feina, continueu així! aprofitem per convidar-vos a visitar el nostre www30itants...un besitu!!

    ResponElimina